Hoe voorkom je diefstal

Natuurlijk is goed opletten waar je je telefoon laat en hem goed opbergen al een goede stap om je toestel niet kwijt te raken. Maar om goed voorbereid te zijn op een eventueel verlies kun je een aantal stappen nemen.

 1. Activeer terug vind optie
  Ieder besturingssysteem biedt de mogelijkheid om je telefoon op te sporen. Door gebruik te maken van de standaard opties is het heel makkelijk om je telefoon terug te vinden. Zowel binnenshuis als op locatie. Via een kaart kun je je telefoon terug vinden, je kunt hem aflaten gaan of hem blokkeren.

  Dit kan voor zowel Android, iPhone/iOS en Windows Phone.

 2. IMEI-nummer
  HetĀ IMEI-nummer is een uniek nummer van je toestel. Met dit nummer kun je naar de politie toe gaan en de politie kan dan een sms-bombardement sturen op een nieuwe simkaart in een gestolen gsm. Bovendien is het een noodzakelijk kenmerk om de gsm op te kunnen nemen in de landelijke database van gestolen mobieltjes.

  Je kunt je IMEI-nummer opvragen door *#06# in te toetsen op je toestel. Ook vind je het nummer ook in je toestel op de sticker onder de batterij of op de streepjescode van de verpakking. Het IMEI-nummer wordt vaak vooraf gegaan door ‘IMEI’.

  Het is handig om dit nummer op te schrijven en goed te bewaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *