Android Apparaatbeheer instellen om telefoon te kunnen vinden

Via de website Android-website is het mogelijk om eenvoudig te toestel terug te vinden. Via een landkaart kun je zien waar het toestel zich bevindt en hem eventueel volgen. Ook is het mogelijk om je toestel vanaf afstand te wissen.

Op de website kun je inloggen met je Google-account. Dit account moet overeen komen met het account van het toestel. Om hiervan gebruik te kunnen maken moet je op je toestel instellen. Dit doe je op de volgende manier:

  1. Open Google Instellingen  via het appmenu van uw apparaat.
  2. Raak Android-apparaatbeheer aan.

Je kunt de volgende opties inschakelen:

  • De locatie van dit apparaat op afstand bepalen. Bepaal op afstand de locatie van een apparaat en bekijk de geschatte locatie in Google Maps. Voor apparaten met Android 4.1 en hoger moet hiervoor locatietoegang zijn ingeschakeld. Als je dit wilt inschakelen, ga je naar Google Instellingen > Locatie > Toegang tot locatie.
  • Op afstand vergrendelen en terugzetten op fabrieksinstellingen toestaan. Hiermee kun je op afstand je apparaat vergrendelen of alle gegevens op het apparaat wissen. Je kunt ook de toegangscode voor het vergrendelingsscherm wijzigen. Raak deze optie aan en selecteer Activeren om Android-apparaatbeheer in te schakelen.

Om de telefoon vervolgens op te sporen kijk je hier.