iPhone

Wanneer je smartphone gestolen of kwijt is kun je via iCloud.com hem weer opsporen. Wanneer je hiervan gebruik wilt maken moet de smartphone die je zoekt wel zo ingesteld  staan dat iCloud deze kan zoeken. Ieder toestel van Apple heeft ergens in de Instellingen of bij de Systeemvoorkeuren een onderdeel iCloud staan. Hierbinnen kun je het één en ander regelen wat er gesynchroniseerd dient te worden en ook of uw device gevonden mag worden door iCloud. Als je dit doet kun je via iCloud.com hem opsporen via de optie ‘Zoek mijn iPhone’.

Bij Zoek mijn iPhone zie je je toestel als een stipje op een kaart. Zo kun je lokaliseren waar je toestel is. Je kunt hier ook een alarmsignaal naar de iPhone sturen, waarbij de iPhone luid gaat piepen. Zo kun je hem binnenshuis opzoeken als je hem even kwijt bent.

Ben je de iPhone buitenshuis kwijtgeraakt, dan kun je via de verloren-modus ook een boodschap naar het scherm laten sturen, waarin je de vinder vraagt om contact met je op te nemen.

Als je bang bent dat de iPhone in verkeerde handen is gevallen, dan kun je vanuit iCloud of de Zoek mijn iPhone-app opdracht geven om het toestel op afstand te wissen. De Zoek mijn iPhone-app hoeft niet op je toestel te staan om de wisactie uit te voeren. Wel moet je een account bij iCloud hebben aangemaakt, waarmee je op de iPhone bent ingelogd.
Let op!
– Als je dit doet kun je je device niet meer volgen.
– Deze optie werkt ook als je sim-kaart uit je toestel is. De app werkt namelijk met je toestel id.

Mijn toestel staat uit
Als je toestel uitstaat kun je niet meer de meest actuele locatie krijgen. Via www.icloud.com/#find kun je de laatste locatie zien. Het is dan niet meer de actuele locatie want daarvoor is verbinding nodig.

Mijn toestel is gesloten en ik heb geen Zoek mijn iPhone
Dan is er nog één manier. Je moet dan het IMEI-nummer opzoeken en daarmee naar de politie gaan. Zij kunnen daarmee je toestel opsporen. Het IMEI-nummer is het unieke 15-cijferige serienummer van het toestel dat op je display verschijnt als je *#06# intoetst. Je vindt het IMEI-nummer ook in je toestel op de sticker onder de batterij of op de streepjescode van de verpakking. Het IMEI-nummer wordt vaak vooraf gegaan door ‘IMEI’.

6 thoughts on “iPhone”

  1. Ik ben mijn iponhe 5s kwijt en toen hebben we ziek mijn iPhone gedaan alleen toe dacht ik opeens dat die doe uitgevallen was dus nu kan ik niets meer

  2. Iphone 6s verloren van me dochter bij de politie geweest met imei code vd telefoon, stonden me raar aan te kijken en wilde niet helpen, jammer erg jammer want voor mijn dochter is het belangrijk staan foto’s van haar overleden opa op

    1. Ja naar heb hetzelfde verhaal beetje raar ook dat de politie wel iedereen weet af te tappen voor hun moet het een peuleschil zijn zon iphone traceren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *