Android

Android-apparaatbeheer gebruiken

 1. Log in op uw Google-account op google.com/android/find. Als je een Google Apps-account gebruikt, log je in op de pagina Mijn apparaten.Alle apparaten die zijn gekoppeld aan uw Google-account, ontvangen een melding om de functie in te schakelen als deze is uitgeschakeld.
 2. Als je meerdere apparaten hebt, selecteer je de pijl naast de apparaatnaam om deze te wijzigen. Als je het apparaat een andere naam wilt geven, gebruik je het bewerkingspictogram .

Wanneer de locatie van uw apparaat is vastgesteld, wordt de geschatte locatie aangegeven met een blauwe cirkel op de kaart. Android-apparaatbeheer geeft ook de naam van de plaats weer waarin het apparaat zich bevindt, de tijd waarop het is getraceerd en wanneer het voor het laatst is gebruikt.

Ook kun je zien met welk netwerk het verbonden is en hoeveel batterij je nog hebt.

Belangrijk: Android-apparaatbeheer verzamelt geen locatiegeschiedenis en doet geen locatiemeldingen op de achtergrond De geschatte locatie van je apparaat wordt opgevraagd wanneer je voor het eerst inlogt, en deze locatiegegevens worden verwijderd wanneer je uitlogt bij Android-apparaatbeheer. Als het apparaat is uitgeschakeld of offline is, kan Google de locatie niet vaststellen.

Je kunt de volgende opties selecteren:

 • Bellen. Deze optie laat je apparaat vijf minuten op vol volume overgaan, zelfs als het apparaat was ingesteld op een stille of trilmodus.
 • Vergrendelen. Vergrendel uw apparaat met een nieuw wachtwoord.
 • Wissen. Deze optie zet het apparaat terug op de fabrieksinstellingen, waardoor al je gegevens definitief worden gewist.

Als je Android-apparaat niet wordt weergegeven in Android-apparaatbeheer of als de melding Onbekende locatie wordt weergegeven hoewel je apparaat online is en Google Play-services versie 3.2.25 of hoger zijn geïnstalleerd, voer je de volgende stappen uit:

 1. Open  Google Instellingen in het appmenu van uw apparaat.
 2. Raak Android-apparaatbeheer aan.
 3. Verwijder het vinkje bij Vergrendelen op afstand en terugzetten op fabrieksinstellingen aan.
 4. Ga naar het hoofdmenu met instellingen van je apparaat en raak Apps > Alle > Google Play-services aan.
 5. Raak Gegevens wissen aan. Hiermee worden geen persoonlijke gegevens verwijderd.
 6. Ga terug naar Google Instellingen en selecteer Vergrendelen op afstand en terugzetten fabrieksinstellingen aan.
 7. Start je apparaat opnieuw op.

Wacht zo’n vijf minuten nadat het apparaat opnieuw is opgestart en vernieuw android.com/devicemanager.
Apparaten die offline of uitgeschakeld zijn
Als je apparaat offline is, kan Android-apparaatbeheer het apparaat pas bellen, vergrendelen of wissen zodra er een mobiele of wifi-gegevensverbinding is. Als je vooraf een van de opties selecteert, wordt de actie uitgevoerd zodra het apparaat weer online is.

Android-apparaatbeheer werkt niet voor apparaten die zijn uitgeschakeld.
Apparaten die zijn verborgen op Google Play
Als je een apparaat verbergt op Google Play, wordt het niet weergegeven in Android-apparaatbeheer. Je kunt apparaten verbergen of weergeven op Google Play door naar play.google.com/settings te gaan en een apparaat te selecteren in de kolom Zichtbaarheid.

31 thoughts on “Android”

 1. Ik heb vanmiddag de functie ‘wissen’ geactiveerd, omdat ik al 2 dagen mijn telefoon kwijt was en ik geen contact meer kreeg met mijn telefoon. Ik ging er vanuit dat het toestel gestolen.
  Nog geen twee uur daarna kreeg ik te horen dat mijn telefoon is terug gevonden.
  Ik wil graag weten of ik het wissen van het toestel weer kan deactiveren. Mijn toestel is namelijk nog niet aan geweest, dus op dit moment is de telefoon nog niet terug gezet op fabrieksinstellingen.

  1. Hoi Rachel,

   Ik lees net je vraag en ik zit op dit moment met dezelfde vraag. Ik vroeg me af je hier al een antwoord op hebt gevonden of dat je gewoon ”pech” had en alles kwijt was?

 2. Als je de telefoon eenmaal wist en hij is uit dan kan het niet ongedaan worden gemaakt want eenmaal aangezet wordt het wissen in werking gezet, dat betekent dat je ALLES wat erop stond kwijt bent.

 3. Ik ben mijn telefoon een week geleden kwijt geraakt en ik ben alles vergeten we zijn ook aan het verhuizen duss…. Hij kan in een doos zitten

 4. bestaat er geen app,. die met het imeinummer,telnummer en pincode je tel opspoort, want ik had die zoekapp noch niet op mijn net nieuwe huawei8 die is nu 3 wks weg,en nu ben ik mn oude lg ook nog eens kwijt, heb dus ook geen telefoon om die te bellen!!! k.tzooi echt,joost, ehv

 5. Beste, doordat ik dacht vanop afstand mijn google account van een telefoon te kunnen halen, durkte ik op “wissen” waardoor ik nu alle gegevens op mijn telefoon kwijt ben.
  Op zich balen, maar ook mijn toestel is niet meer bruikbaar ?!? kan dit ? wat kan ik hier aan doen aub ? kan dit hersteld worden ?

  thx !

  1. Ik heb mijn telefoon teruggevonden maar deze is vergrendeld via Google vind mijn telefoon. Maar hoe haal ik deze vergrendeling weer van mijn telefoon af

 6. Mijn telefoon teruggevonden, maar hoe ontgrendel ik hem nu???
  Mijn vergrendelpatroon pakt ie niet, heb nu al een aantal keer een verkeerd patroon gedaan

  1. Hetzelfde probleem hier. Telefoon terug gevonden, maar nu blijft hij de melding geven dat “de telefoon kwijt is, help om de eigenaar terug te vinden”. Hoe kan ik dit afzetten of bewijzen dat ik de eigenaar ben?

 7. Hallo,
  Ik was op kamp naar België en ben mijn telefoon waarschijnlijk in België kwijt geraakt!
  IK heb gekeken op zoek mijn iPhone maar hij is offline. Nu weet ik niet meer wat ik moet doen. Ik wil heel graag mijn gegevens terug. Iemand tips????????

 8. ik heb mijn telefoon nu vergrendeld voor als hij gestolen zou zijn . ik heb hem inmiddels terug maar nu kan ik het opgegeven wachtwoord niet invoeren . dan zegt hij dat het fout is . wat moet ik doen ?? vriendelijke groet dessa

 9. Ik ben mijn Motorola 2 kwijt die kan ik ook vinden via Android. (ik weet bijna niks van telefoons dus weet geen eens of het een android apparaat is xdd) Hij zegt dat hij 2 mei voor het laatst gezien was maar hij zegt ook dat de locatie niet beschikbaar is… Hoe kan dat? Staat mn telefoon uit of wat betekent dat? Ben ook zo dom om het geluid uit te zetten dus bellen helpt ook niet… Nog andere oplossingen?

 10. Mijn dochter is sinds gisteren haar telefoon kwijt. Steeds gebeld maar horen het nergens. Heb ook vind mijn telefoon gedaan maar het zegt locatie niet vindbaar dus ik ben bang dat haar batterij op is. Hoe kan ik dan haar telefoon terugvinden?

 11. Ik heb gelukkig mijn telefoon weer terug nadat ik deze gisteravond was kwijt geraakt. Ik heb de telefoon vergrendeld vanaf t gmail zoek optie. Hoe krijg ik deze erweer af?

 12. Hulp nodig!
  Ben mijn motorola deze week verloren. Op google zoek mijn android staat er dat hij geen contact kan maken. Wat betekent dit en hoe kan ik hem terugvinden??

 13. Beste, Ik probeer al 2 dagen mijn telefoon te vinden dus ik probeerde dit! Maar het ding is ik kan zijn laaste plek waar die was ook niet zien! dus ik snap het niet meer.
  Kunt 1 van jullie me helpen alvast bedankt!

 14. Beste, Ik ben gisteravond mijn samsung galaxy s8 verloren in de zaal doelarie in Rotterdam – west. Dit gebeurde tussen 3 uur en 5 uur in de nacht/ochtend. Mijn telefoon was leeg en viel uit. Het is gestolen of ik ben het kwijt geraakt. Doordat die uitstaat kan in de locatie niet traceren. Hoe kan ik toch nog mijn telefoon traceren? ik heb wel een imeinummer

  Hoop dat jullie me snel kunnen helpen!

 15. hey, mijn telefoon ben ik vergeten in de stad. mijn locatie stond aan maar is uit gezet door iemand die hem gestolen heeft. kan ik de locatie weer aan zetten.

  ik weet dat hier waarschijnlijk niemand op reageert maar als je een idee hebt laat maar horen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *